Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.09.2006, 22:39   #9
rzuf123
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2005
rzuf123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez r19
Słuchajcie.
Albo ja jestem juz taki przewrażliwiony albo mam takiego pecha.
Zaktualizowałem BIOSy w moich nagrywarkach i zaczęły wydawać dziwne dźwięki. Liteon jakby mu coś w środku przeskakiwał na trybikach, tyrkocze podczas uruchamiania komputera. Benq zaczął się trzaskać. Kurcze po jakiego ja się pokusiłem o tą aktualizację. Proszę powiedzcie mi czy wasze nagrywarki również wydają takie dziwne odgłosy?
Mam to samo zjawisko co kolega, a że mam nagrywarkę na gwarancji to zwróciłem się wprost do samych techników liteona z pytaniem:

Podczas uruchamiania komputera przez moment z nagrywarki wyłania się głos dziwnego trykotania jakby jakieś trybiki łamały się w środku.Takie zjawisko jest tylko podczas uruchamiania komputera który był odłączony od sieci natomiast po uruchomieniu ponownym i resecie takiego zjawiska nie ma, po za tym zjawiskiem nagrywarka sprawuje się znakomicie.Chciałbym się zapytać czy takie zachowanie nagrywarki podczas startu komputerta jest normalne, jak nie to czym to jest spowodowane i jak można tą usterkę usunąć?

a odpowiedź dostałem następującą:
Przy uruchamianiu komputera napęd dostając zasilanie wykonuje rozruch niektórych elementów. Przy restarcie napęd jest cały czas zasilany więc stąd takie zachowanie. Jeżeli takie odgłosy pojawiałyby się w trakcie normalnej pracy wtedy należałoby zareklamować napęd.

Więc zdaniem speców liteona niema potrzeby zamarwiać się tymi dziwnymi odgłosami podczas uruchamiania komputera.

Ostatnio zmieniany przez rzuf123 : 22.09.2006 o godz. 22:41
rzuf123 jest offline