Dyskusja: MP4 vs iPOD
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.09.2006, 10:39   #50
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Po pierwsze to coś Ty taki nerwowy ?, przecież rozmawiamy tutaj sobie w celach rozrywkowych. Jeśli uważasz, że w playerach mp3 za jakość odpowiada tylko DAC to dla mnie OK. Każdy ma swoje zdanie i ja to szanuję. Z tego co piszesz wynika jednak, że system taki jak w przenośnym odtwarzaczu jest dużo lepszy niż w kartach muzycznych. Bo przecież nie ma tam żadnych zakłóceń i jak sobie wlutuję DAC o parametrach 130 dB to tyle też będę miał na wyjściu. W takiej sytuacji już dawno standardowe karty muzyczne odeszły by w niepamięć, a w każdym studiu byśmy widzieli zewnętrzną kartę zasilaną jak to piszesz ze stabilnego źródła.

Dałem artykuł o kartach muzycznych bo dla mnie podobieństwo obu konstrukcji jest bardzo duże, w przenośnych odtwarzaczach zastosowano tylko większy stopień integracji i uproszczeń niektórych rzeczy. Między innymi również z tego powodu musi się to odbić na jakości generowanego dźwięku.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 23.09.2006 o godz. 10:56
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post