Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.09.2006, 21:20   #40
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@scalak77 - opis kolorów, który podałeś jest identyczny ze zdjęciem Patrixs'a - zamienione są tylko pary zielona z pomarańczową, co z punktu działania sieci nie ma znaczenia.

@Patrixs - kabel kat 5e jest b. wrażliwy na zginanie i można go uszkodzić zginając go np. pod kątem większym niż 90 st. Widziałem 'zdolnego', który wyciągnął patchcordy z kieszeni, a później dziwił się, że nie działają (chociaż sprawdzenie ich omomierzem może nie wykazać żadnej przerwy)

Cytat:
Napisany przez REi
Nie tyle zaklucenia ale samoterminowanie sie sygnalu w kablu
Nie jestem falowcem, więc nie wiem, czy odbicie fali ma tu znaczenie - nie będę polemizował, chociaż nie spotkałem się dotąd z takim wyjaśnieniem.

A z zakłóceniami tak:

- Definicja - cyt. "Skrętka jest to rodzaj kabla sygnałowego, który zbudowany jest z jednej lub więcej par skręconych z sobą przewodów miedzianych, przy czym każda z par posiada inną długość skręcenia w celu obniżenia zakłóceń wzajemnych, zwanych przesłuchami."

- w innym opracowaniu spotkałem się też z informacją cyt "Skręcenie przewodów ze splotem l zwój na 6-10 cm chroni transmisję przed interferencją otoczenia"

- Ciekawie jest też to opisane TU - sekcja Skręcanie przewodów.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post