Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.09.2006, 10:06   #128
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Co Ty piszesz? Skad biora sie takie przemyslenia? Czy "wykrecona" demokracja jak woda sodowa uderzyla do glowy coniektorym? Ja mieszkam w samym centrum miasta, sa tu 3 koscioly i w niedziele wala jak glupie, ale mi to wogole nie przeszkadza, wrecz przeciwnie wprawia mnie w osobliwy niedzielny nastroj, kiedy spie mnie wcale nie budza, bo ich nie zauwazam, staly sie taka sama codziennoscia jak reszta produktow cywilizacji, podobnie jak uliczny halas, odglos nadlatujacego samolotu, smiglowca, glosny ryk silnika samochodowego, odlgos przejezdzajacego pociagu, kosiarki do trawy i tp. Czemu tutaj coniektorym akurat przeszkadzaja koscioly? a nie kosiarka od trawy ktora wydaje gorszy halas?
Skąd się biorą takie przemyślenia? - z myślenia. Natomiast u ciebie już widzę rzucanie się i atak. Ja stwierdzam spokojnie - Katolicy, nawet w większości - nie powinni innym narzucać swojej wiary, ani sposobów jej uprawiania.

A że tobie to nie przeszkadza? Fajnie, ale może innym tak. Dla mnie również nie jest to problemem, ale w przeciwieństwie do ciebie, potrafię wczuć się w sytuację osoby, dla której jest. I dostrzegam tu pewien problem.

Uliczny hałas, kosiarka itp. - wszystko to regulowane jest przez prawo i pewnego natężenia hałasu przekraczać nie można. Tylko Kościół pod żadne uregulowania jak zawsze nie podpada..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post