Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2006, 17:53   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez matdb
Po prostu HD-Video che być konkurencją dla HD-TV, tzn. zapewniać większą jakość obrazu.
Chwila... Specem to ja nie jestem, ale jadąc po definicjach:

- HD Video - generalnie odnosi się do każdego materiału wideo o rozdzielczości większej od standardowej, tj NTSC, PAL, czy SECAM.

- HD-TV - jest to podgrupa (nie konkurencja) HD Video - system opracowany do transmisji sygnału TV wysokiej rozdzielczości.

- Owszem, jest sporo odmian HD Video, tj. HDV, HDDVD czy Blu-ray, w zależności od medium na którym zapisany jest materiał, ale to wszystko zawiera się w definicji HD Video. Przynajmniej ja to tak rozumiem...

BTW co do rozdzielczości - też nie spotkałem się z tym formatem (tj. 1920x1440). Zerknij na max. w definicji HD Video - dla trybów prograsywnych jest tam 1920x1080, dla interlaced 1440x1080.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 27.09.2006 o godz. 17:58
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post