Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2006, 21:19   #488
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez adach
Przykład nie jest najlepszy, ale jak chcesz się go trzymać to trzeba dodać kilka elementów.

1. Żona faszeruje męża viagrą.
2. Siostra żony podsyła chętne "panienki", które w dodatku chcą za seks zapłacić.
3. Mąż się waha....

Czy zdradził jednak? Czy pani poseł przeszła do PiSu?
Jak skończyła się rozmowa?
Beger stwierdziła, że:
1. Z takimi ludzmi nie będę współpracowała!!!
2. Nie spełniacie moich wymagań, nie wchodze w to!!!
3. Wspaniale, bedę panią minister, bez problemów z prokuraturą i wekslem. Wchodzę z radością!!!

A może Lipiński stwierdził:
1. Za dużo wymagasz Renatko nic z tego!
2. No to się dogadaliśmy.

Finał też jest ważny. Ciekawe czemu niepublikowany? Materiał zawiera podobno 1,5 godziny. Co z resztą.

Skąd panowie redaktorzy wzieli dwie mikrokamery, których w swoim programie nie pokazali? Mogliśmy tylko obejrzeć głośniki w których się znajdowały.

Pozdrawiam
Adach
Dziury w mojej analogii? - Ok, poanalizuję sobie:
1. Żona faszeruje męża wiagrą? - Rozumiem, ze trzymamy się wersji, że (mniej więcej) PO nie chciała koalicji to zmusiła PiS do stosowania takich metod? - mąż doskonale wie(przez polityków nie lubie takich zwrotów, ale chyba są skuteczne), że łyka wiagre (chce większości) a żona sie z nim nie prześpi. Nawet więcej - łyka ja BO wie...
2. Siostra podsyła panienki? - hmm..SO albo dziennikarze?
...które chca płacić - to była wymiana raczej - głosy za (w skrócie) upadek moralny.
3. Mąż się waha? - nie widziałem. Widziałem natomiast wyrachowanie. To, że się wahał to daleko idące domysły. Chyba, ze tobie wystarczy jak mąż powie że się wahał (po fakcie w dodatku).

Teoria uciętej końcówki - może i mąż by na to wpadł, ale nie wie ile widziała żona. Wtedy mógłby umoczyć na całego. Gdyby wiedział, że zakończenie jest dla niego pomyślne to na pewno wykorzystałby ten argument.
Dziewczynka miała za zadanie sprowokować/sprawdzić męża (dlatego nagranie), więc nieistotne czy się w końcu przespała czy tylko grała chętną - wynik testu/prowokacji pozytywny.

Jeżeli moje porównanie było nietrafione to Ty strzeliłeś chyba sam do siebie.

aha skąd mikrokamery? - w jednym z poprzednich programów "Teraz My" (przy okazji sprawy podsłuchów) pokazywali, że niezłej jakości sprzęt (chociaż nie ten z górnej półki) można łatwo zdobyć.

Rozważania na tematy ekonomiczne krótko. Sytuacja Polski - czynniki:
- stabilizacja na światowym rynku ropy i ogólnoświatowy wzrost
- wstąpienie Polski do UE - inwestycje, eksport, emigracja itd.
- silna i stabilna złotówka, niska inflacja - Balcerowicz, wczesniej Waltz
- stabilny wzrost gospodarczy Polski - tu zasługa PiS za nie mieszanie się w sprawy gospodarki - kłótnie o stołki paradoksalnie wychodzą na dobre - liberalna postawa na swój sposób. Jednak perspektywa załamania koniunktury nie jest już tak różowa. (inaczej: Jedziemy na "slickach" - dobrze że nie pada).

Udział PiS jest tutaj można powiedzieć bierny. Tyle ode mnie.