Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.10.2006, 23:00   #1
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wiesz to zalezy z jakich sterownikow aktualnie korzysta naped. Przykladowo Nero korzysta ze swoich sterownikow ASPI, ktore zostaly dostarczone przez producenta (Ahead). Niektore programy korzystaja z ASPI zainstalowanego osobno jako sterownik (Adapetca chyba jest najpopularnieszy, a szczegolnie ForceASPI 1.7 [jest szybszy od 1.8...]).

Teraz zawiesi sie plytka w Neronie ;>
Uruchomisz KProbe, ktory korzysta ze sterownikow ASPI od Adapteca i bedzie 'Komputerowa maskara z nosnikiem w srodku '
UWAGA! Mozna sobie popsuc optyke bo strasznie zaczyna wariowa***263;

Jakbys odlaczyl z procesow uzywanie przez system sterownikow NeroASPI to wtedy bedzie mozliwe wysuniecie. Nie wiem czy takie programy istnieja, ale pewnie tak ;-)
Pewnie w jakims rozwinietych ProcessManagerze jest odwolanie .exe (tutaj nero.exe) do poszczegolnych plikow i mozna je odlaczyc od zasobow systemu. Jak ktos zna sposob to chetnie go poznam, a teraz nie chce mi sie szukac bo zaraz spac ide ;-)

Mozna sie tym pobawic
Process Explorer Download Site

[Dobra jednak poszukalem ]

Uruchamiasz tego Process Explorera i klikasz 2x w nero.exe. Pojawia Ci sie takie okienko jak na scrshot'cie i wybierasz plik zaznaczony na zolto to jest APSI. Aktualnie nero.exe jest w etapie wybierania modulu nagrywania (w sensie DANE/AUDIO itp.) wiec nie wiem jak to bedzie jak bedzie nagrywal. Ale wywalenie tego ASPI, oraz pokrewnych nazw, ktore za to odpowiadaja w klikniecie KILL powinno zalatwic sprawe

Co do plikow to sprawdzilem i jest tylko jeden plik NeroASPI

Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 02.10.2006 o godz. 23:16
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online