Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.10.2006, 09:31   #2
siwek
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2003
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie nie próbowałem, chodzi mi tylko o animowane przyciski w menu chapters, to znaczy w przycisku jest odtwarzany fragment danego chaptera, nie zależy mi na tym etapie na wstawianiu animowanego background. Sądziłem że może jest jakaś opcja która pozwala stworzyć animowane przyciski w chapterach bezpośrednio w DVD Maestro. Szczególnie że są różne opcje typu: still, loop, timeout w Playback Control, można ustawiać ilość sekund. Przy tworzeniu chapterów też jest sekcja "Cell Playback Options" z opcją "Still Time" gdzie też ustawia się sekundy. Za co odpowiadają te opcje? Sądziłem że może jest to coś takiego jak w TMPGEnc DVD Author lub DVDLab Pro. A może jest możliwość stworzyć animowane przyciśki w tych programach i wykożystać je w DVDMaestro? DVD Author i Lab są fajne ale nie odpowiadają mi do końca ponieważ w TMPGEnc nie można wstawiać włączanych napisów a DVD Lab nie daje możliwości podglądu całości przed scompilowaniem co może nie jest jakimś super utrudnieniem ale przeszkadza. Zrobiłem w nim jeden film i żeby sprawdzić czy dzwięk pasuje mi z obrazem i z napisami kożystałem z DVD Maestro, a poza tym kończy mi się licencja demo na ten program.

pozdrawiam

P.s. Jesze jedno pytanko, jeżeli przygotuje sobie krótki fragment dzwiękowy (rozumiem że musi być w formacie AC3) i zaimportuje do Asset, to jak go wstawić do menu w Maestro? Pewnie przeciągnąć i upuścić, ale gdzie?

pozdrawiam
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post