Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.10.2006, 18:38   #6
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Rozumiem więc,że karty do łączenia się z Siecią za pośrednictwem GSM są dość drogie - jesli mają być szybkie. Ale na PCMCIA zawsze można dozbierać i dolożyć ją sobie później.

Do podstawowego ogladania WWW, maili itp. wystarczy jak rozumiem karta z GPRS ? Taka co podobno mozna dokupic np. w Erze do abonamentu internetowego 50 zł ?
Mam iPlusa (abonamentowy internet), wiec sadze, ze moge sie wypowiedziec w temacie.

Abonament to 50zl/miesiac, limit miesieczny 1GB (tylko sciagane dane), dostepne szybkosci to GPRS i EDGE (w cenie 50zl!).
Oferta Plusa wydaje sie wiec byc bezkonkurencyjna (wliczajac najlepszy zasieg w Polsce).

I teraz - obsluga EDGE zalezy tylko od tego czy Twoja karta na PCMCIA posiada taka mozliwosc (najlepsze na rynku to SonyEricsson GC89 i Globetrotter COMBO Edge), cena okolo 500zl za uzywke bez sim-locka (sam sprzedalem kilka dni temu za 530zl GC89).

Podpisujac umowe na 2 lata mamy mozliwosc wziecia GC79 (wersja z samym GPRS) za 1zl (ja go sprzedalem na allegro za 200zl i doplacilem do GC89). Zdecydowalem sie na to, poniewaz szybkosc GRPSa nie jest zadowalajaca - tymbardziej jak jest sie w miejscu, w ktorym nie ma maksymalnego zasiegu. Na Twoim miejscu nastawialbym sie wiec od razu na EDGE, najpierw jednak zorientuj sie jaki zasieg EDGE ma dany operator, bo przykladowo osoba, ktorej sprzedalem GC nie ma W OGOLE EDGE w centrum Wroclawia (ERA - smiech na sali po prostu!), a ja w Plusie mam na dzialce z zewnetrzna antena do 3-4 kresek przy dobrych wiatrach i wtedy predkosc edge 230kbit jest zauwazalna.

Co do Blueconneta z Ery - slaby zasieg, drogo (120zl za GPRS - nie wiem czy w tej opcji jest mozliwosc korzystania z EDGE) i limit 2GB.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post