Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.10.2006, 17:52   #165
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez aeiouy
Witam

Około 2 dni temu podpisałem zamówienie na założenie telefonu w TPSA. Powiedzieli, że mają około 1 miesiąca na podłączenie wszystkiego, ale postarają się zrobić w 2 tygodnie. (tepsa ma u mnie za to plus ) Jeden monter powiedział mi, że był w TPSA na jakims szkoleniu i dowiedział się, że od października chcą wprowadzić promocję na neostradę - za cenę neostrady 512 dostanie się 1024. Nie wiedział dokładnie o co chodzi i nie jest pewien czy wprowadzą ją (plotka?). I teraz pytanko... Czekać do 16 października (obecna promocja kończy się 15 października!)?

Poszedłem do telepunktu i tam nic nie wiedzą lub nie chcą powiedzieć. Przedemną w kolejce stało 5 osób i 4-ry z nich kupowało neostradę. Jak wychodziłem kolejka liczyła już 6 osób. Nie chce mi się wierzyć, że chcą znów wprowadzić nową (jeszcze lepszą) promocję. Może chodzi o coś takiego jak przy migracji z 128 na 256, że trzeba było mieć 128 przez 1 rok? ... Nie wiem co o tym myśleć. Wydaje mi się, że argumenty na plus za wprowadzeniem takiej promocji na miejscu tepsy to:
- promocja Netii (promocja studencka 640/160 za 50zł; limit 40 GB UPLOAD+DOWNLOAD)
- myśleli, że więcej ludzi podpisze umowę?
- jak zrobią taką promocje 1 Mbit za 50zł to wykończą wszystkie firmy, które zakładają internet w blokach
- Wszyscy przejdą do tepsa??
- http://www.internetstandard.pl/news/98824.html - boją się?
- Niedawno czytałem, że jakieś wysokie stanowisko obiął specjalista od sprzedaży ( nie jestem pewien czy to o tepse chodziło).

Panowie i oczywiście drogie panie to wszystko co wypisałem mnie nie przekonuje nad wprowadzeniem jeszcze lepszej promocji na neostradę. Macie jakieś pomysły na argumenty dla Tepsy?

Przekonajcie mnie żeby poczekać
Pozdrawiam
Jest jeszcze nowa promocja Dialogu Co do Neostrady to z plotek wiadomo, że 1Mbit będzie w cenie obecnej 512, a 2Mbit w cenie obecnej 1 Mbit naturalnie w promocji startowej. Dodatkowo klient dostanie 10 GB co miesiąc w ramach szybkiego startu w ciągu 24 godzin, ale tu jest myk, bo standardowe limity zostaną jak w opcjach niżej czyli 1 Mbit to 15 GB a 2 Mbit 25 GB + te 10 GB co i tak wyjdzie na to samo co obecnie, ale lepiej wygląda, no bo dają to za free . Obecni użytkownicy neo mają mieć zwiększone prędkości też o jedną opcję w górę, czyli 512-1Mbit i 1-2Mbit, ale limit zostanie z opcji poprzedniej czyli odpowiednio 15 i 25 GB bez bonusu . Livebox ma być za darmo w dzierżawie, ale to akurat chyba celem wyzbycia się zapasów przed wejściem na rynek następcy z wifi w standardzie n i ekranem LCD. Ile w tym prawdy dowiemy się już wkrótce.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post