Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.10.2006, 20:47   #1
LPKorn3324
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.09.2006
LPKorn3324 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co jest z moim BenQ DW 1650?

witam, mam problem z dvd-rw od benq dw1650, a właściwie z jego firmware choć na dobrą sprawę to sam już nie wiem z czym ...

Wszystko zaczęło się kilka tygodni temu kiedy kupiłem nowe cd-rw i nie mogłem go nagrać, problem przedstawiłem w innym wątku.

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda następująco:

dostępne są 3 firmware do tej nagrywarki: BCDC, BCHC oraz najnowszy BCIC

BCDC- najstarszy jaki miałem fabrycznie załadowany - nagrywa wszystko poza NOWYMI CD-RW
BCHC- nie nagrywa płyt CD-R ani najnowszych CD-RW
BCIC- nie nagrywa płyt CD-R (CD-RW nowe bez problemów)

i teraz powiedzcie mi co ja mam zrobić? Nagrywam w nero v7.x.x.x od razu przy pierwszych sekundach zapisu sypie błędami w wypadku CD-R (przerywa zapis, a raczej do niego nie dochodzi kończy sie zawsze na lead-in czy jakos tak) . Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, z tego co czytałem u innych na tych biosach nie ma żadnego problemu. Dzieje sie tak na każdym CD-R obojętnie czy jest to benq, platinum, czy tdk.
Jutro pojadę po parę płytek i znów po testuję i ponownie załaduje BCDC zobaczę czy nadal nagrywa CD-R. Nagrywarka ma z 5 miesięcy nie nagrywam sporo, może wypaliłem na niej ze 100 płytek max. Jedyne co mnie dziwi to dźwięk jak zaczyna obracać się płytka- jakby takie cichutkie chrupnięcie przez ułamek sekundy- nie było tego jak ją kupiłem.
W tej sytuacji jak potwierdzą się moje przypuszczenia to co mam zrobić? oddać do serwisu czy co?

Ostatnio zmieniany przez LPKorn3324 : 06.10.2006 o godz. 20:51
LPKorn3324 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online