Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.10.2006, 21:41   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ciekawy test, nie widziałem go wcześniej. Dzięki za informacje

No i teraz znowu mam wątpliwości. Z jednej strony x1300PRO jest zdecydowanie mniej wydajny od x700. Z drugiej.. cały czas mam wątpliwości czy z moim procesorem będę w stanie wykorzystać całą moc x700. W takim wypadku może więc lepsza będzie karta wolniejsza, którą jednak uda się wykorzystać w pełni, a która dodatkowo oferuje ps3.0.

I jak już przy tym jestem - co tam naprawdę daje ten pixel shader 3.0? Czy są gry, które bez tego nie pójdą? A czy w pozostałych rzeczywiście wyraźnie widać jego zastosowanie?

Teraz obserwuję jeszcze tę aukcję:

http://www.allegro.pl/item132269446_...gwarancja.html

Jest tu sprzedawany RADEON x700PRO - zdecydowanie najbardziej wydajny z kart, które biorę pod uwagę. Jedna rzecz tylko mi się nie podoba - sprzedający wskazuje aukcję, na której niedawno kupił tę kartę, a mimo dokładnego przejrzenia nie znalazłem komentarzy z niej. Jeśli karta jest w porządku i sprzedaje ją, bo rzeczywiście potrzebuje nagle pieniędzy, to czemu z poprzedniej aukcji nie ma komentarzy..?

Obserwuję też drugą aukcję:

http://www.allegro.pl/item130308038_..._sapphire.html

Jest to chyba tam sama karta, trochę pewniejsza wydaje się aukcja. Z tym, że tu z kolei sprzedający pisze, że pamięć to prawdopodobnie DDR 1 albo 2. W tym wypadku karta byłaby na pewno wolniejsza niż podobna z pamięcią DDR3. Ale poza tym karty wyglądają identycznie, więc raczej zakładam, że ta też ma DDR3, tylko sprzedający o tym nie wie.

Jak wam się wydaje..?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post