09.10.2006, 19:37
|
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
|
Cytat:
Napisany przez AleX69
andrzejj9 ... wystarczy jesc produkty z ktorymi twoj organizm sobie nie radzi
Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi 0:
Gluten pszenicy - zakłóca produkcję insuliny, zwalnia metabolizm;
Kukurydza - zakłóca produkcję insuliny, zwalnia metabolizm;
Fasola nerkowata (kidney) - pogarsza wykorzystanie kalorii;
Fasola navy - pogarsza wykorzystanie kalorii;
Soczewica - hamuje właściwy metabolizm odżywczy;
Kapusta - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Brukselka - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Kalafior - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Gorczyca - hamuje działanie hormonu tarczycy.
Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi AB:
Czerwone mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tłuszczu, zatruwa przewody jelitowe;
Fasolka nerkowata - zakłóca efektywność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Nasiona i pestki - przyczyna hipoglikemii;
Fasolka limejska - zakłóca efektywność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Kukurydza - zakłóca efektywność insulinową;
Gryka - spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Pszenica - spowalnia tempo metabolizmu, zakłóca efektywność insulinową, powoduje nieefektywne zużywanie kalori
Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi A:
Mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej; zwiększa ilość toksyn trawiennych;
Nabiał - zaburza metabolizm składników odżywczych;
Fasolka nerkowata (kidney) - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm;
Fasolka limejska - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm;
Pszenica (w nadmiarze) - osłabia utylizację kalorii.
Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi B:
Kukurydza - zakłóca efektywność insuliczną, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Rośliny strączkowe - zakłócają właściwe przyswajanie żywności, spowalniają tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Orzeszki ziemne - zakłócają efektywność metabolizmu, zakłócają funkcje wątroby, przyczyna hipoglikemii;
Siemię sezamu - spowalniają tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Gryka - zakłóca trawienie, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Pszenica - zakłóca procesy trawienne i metaboliczne, powoduje, że żywność jest składowana w organizmie w postaci tłuszczu, zamiast być spalana w energii, zakłóca efektywność insuliczną.
zrodlo
|
hmm.. no wiesz, generalnie chodzi mi o wzrost masy, ale dobrej masy mięśniowej, a nie wprowadzanie zakłóceń do układu trawiennego, co cholera wie, jakie konsekwencje będzie miało.
Tu dla mnie kwestia jest bardziej metabolizmu niż grupy krwi. Ja mam bardzo szybki i praktycznie niemożliwe jest, żebym przytył. Ale za to złapanie trochę masy też nie jest proste.. (chociaż już z 67-69kg do 75-6 mi się udało).
|