Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.10.2006, 00:04   #1
Keenzo
Bywalec

Data rejestracji: 18.05.2004
Keenzo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wielkość pliku ? Proszę o pomoc

Witam wszystkich...

Mam pewien problem z przerobieniem serialu Prison Break.
Pierwszy sezon mam nagrany w formacie dvd z menu(ale przerobione z divXa ) i na 1DVD zmieściło się po 5 odcinków i zajmuje to ok 4Gb (dość dobra jakość - wiem, że wydaje się to mało realne, ale naprawde jakość jest OK).

Chciałbym przerobić sezon drugi z divX na DVD i mam pewien problem :

1. Plik ktory zajmuje 700mb ( divX z ac3) po przerobieniu na mpeg2 zajmuje 933mb, co powoduje ze na 1dvd zmieszcza sie tylko 4odcinki.

2. Posiadam rowniez pliki po 350mb ( divX bez ac3), z tym że nie moge ich przerobić na DVD

Przerabiam virtual dubem i łączyłem napisy z obrazem :
- pliki po 700mb zrobiłem bez zadnych problemów

Ale gdy próbuje to samo zrobić z plikami po 350mb to pojawia się komunikat, (nie znam dobrze ENG) że może wystąpic przesuniecie audio wzgledem video itd.

Kiedy probuje przerobic mimo tego ten plik to pojawia sie komunikat z jakims bledem na temat kodeka audio.

Moge zaznaczyc opcje FULL PROCCESING MODE - ale powoduje to, że plik, który zajmował 350mb po połączeniu z napisami zajmuje ponad 700mb, a po przerobieniu na mpeg2 ponad 900mb.

Napiszcie proszę jak mogę przerobić te pliki po 350mb albo jak przerobic te pliki 700mb zebym mogl ustalic bitrate i wielkosc pliku wynikowego.
zakladajac ze 1plik moze zajmowac max ok 800mb, bo jeszcze jakies menu chce dorzucić...

Dziękuje bardzo za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam wszystkich

Mam nadzięję, że uzyskam pomoc do was
Keenzo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online