Cytat:
Napisany przez Prezesik
a co tu pisać o tej szafie?
Straszą nią tylko, obrzucają błotem, a jak przyjdzie co do czego, pokazania dowodów zasłaniają się tajemnicą państwową. Niech pokażą dowody, ujawnią co trzeba i przez to usunie się z polityki nieodpowiednich ludzi, albo niech nic nie mówią.
|
Przecież są ujawniane.
Cytat:
Napisany przez Prezesik
A słyszeliście o pomyśle Giertycha seniora, żeby usunąć Teorię Darwina ze szkół? Nie muszę chyba mówić, że jego syn przychylnie patrzy na ten poroniony pomysł... O tak paranoja, to codzienność w naszym kraju 
|
Informacje zapewne pochodzą z GW, bo inna by takich bzdur nie wypisywała.
Polecam lepsze źródła.
Maciej Giertych prowadzi kampanię w europarlamecie na rzecz zniesienia obowiązkowego nauczania w szkołach darwinowskiej teorii ewolucji, która - jego zdaniem - nie znajduje poparcia w obserwacji. [częściowo cytuję tutaj Życie Warszawy z dn. 12.10.2006 r.]
Radziłbym zapoznać się z całością tez głoszonych przez Pana Profesora.
Jak ich nie podzielam, to w jednym się z nim zgodzę. Teoria ewolucji to tylko teoria i nie powinno jej się nauczać w szkole jako "prawdy objawionej".
Wszedłem na stronę Ministerstwa Edukacji i nie zauważyłem nakazu zmian w programie nauczania w tym temacie. Proszę więc nie klep bzdur!!!
Cytat:
Napisany przez Qbi@k
Normalka
Dziekujemy wsyztskim osoba glosujacym na uklad Kaczynski - Leper - Giertych 
|
Ależ proszę Cie bardzo. Z tym, że ja głosowałem na układ Kaczyński, ewentualnie PO-PiS. Jest trochę inaczej i to jest przykre. NIestety wychodzi na to, że innej konfiguracji nie da się stworzyć.
Szkoda.