Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.10.2006, 07:10   #641
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik
@adach

Po pierwsze usłyszałem to w Trójce i wypowiadał się nawet sam Pan Minister, ze należy się nad tym zastanowić, czyli zmiany mogą być dopiero wprowadzane, więc to nie są moje urojenia, no chyba, że on czyta GW
Zwracał uwagę nie na fakt "najprawdziwszej prawdy", lecz na nastawianie młodych ludzi przeciw katolickiej doktrynie.
NIe słyszałem tej wypowiedzi. Trudno mi się więc do tego odnieść. Natomiast Giertych jest człowiekiem dosyć pragmatycznym i szybko się uczy. Po błędzie jaki zroboł z maturami, będzie bardziej uważny.

Cytat:
Napisany przez Prezesik
a co do samej teorii, nigdy w szkole mi nie wmawiano, że to jest pewne - jedyna słuszna koncepcja, prawda nad prawdy. Wpajano nam, że to jeden z wielu poglądów. Mało tego wskazywano wiele sprzecznych tez tej teorii, a na religii ksiądz wytłumaczył i to zresztą całkowicie sensownie, że teoria Darwina nie jest sprzeczna z religią, gdyż opis stworzenia świata jest poematem i z tego punktu widzenia nie ma sprzeczności.
Tobie może nie, mnie zresztą też, ale już ta wprawdzie tylko jedna reakcja na Twój post oraz to co nieraz słyszałem o tym jak młodzi nauczyciele potrafią nauczać.... NIe wszyscy oczywiście.

Cytat:
Napisany przez Prezesik
A co do dokumentów, to są ujawniane pewne wyrywki, które nie potwierdzają tez głoszonych przez PiS. Jeżeli rzeczywiście mają niezbite dowody na winę Rokity, to niech je ujawnią i przez to skażą na śmierć polityczną, a nie tylko twierdzą że "tak bo tak" i chodzą do posłów PO, aby oni dostarczyli im dowody jego winy...
Może najprościej byłoby gdyby pan poseł Rokita dał się przebadać dziennikarzom TVNu wariografem. Mają już doświadczenie. Zaoszczędziło by to wiele pieniędzy i czasu.

Cytat:
Napisany przez Prezesik
Kurski też mówił, że ma tyle dowodów na winę Tuska w aferze bilboardowej, a teraz już jest gotowy przepraszać...
Kurski pełni w PiSie, podobnie jak NIesiołowski i Komorowski w PO, rolę cyngla, armaty, taranu, czy jak to tam jeszcze nazwiemy.
Celem takich ludzi nie jest prawda, tylko obrzucanie błotem.

Ciekawe skąd sobie obie te partie wymyśliły takie funkcje?
Czy w USA lub gdzieś w Europie są tego typu politycy?

Cytat:
Napisany przez Prezesik
A co zrobiła Gazeta Polska? Okazało się, że pomyliła Suboticzów i przy okazji ujawniła czynnego agenta polskich służb wywiadowczych, co jest hańbą naszego wywiadu. Zresztą sam wyciek ściśle tajnych dokumentów jest ciekawy, bo zgodnie z prawem z urzędu powinno zostać wszczęte postępowanie.
Po co rzucać oskarżenia bez poparcia dowodowego? Służy to komuś?
Tylko, którego Suboticza pomyliła?
Poza tym nie można być naiwym. Prasa pisze co jej się podoba? NIe można odmawiać czegoś takiego GP. Jak często media posługują się insynuacjami?

Pozdrawiam
Adach
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post