Cytat:
|
Napisany przez M@X
Optyka troche mala moim zdaniem (jesem zwolennikiem 3-9x40), ale najwazniejsze ze Tobie wystarcza :-). Swoja droga - jak 20 lat temu zrobiona to chyba jeszcze zanim weszly przepisy i... chyba ma troche wiecej mocy niz jest to obecnie dozwolone, czyz nie ;-)? Pogooglalem - fajne bo w drewnie :-). Strzelasz z BB 4,5mm, "diabelkow" czy lotek?
|
ja mam jeszcze wersję z drewna orzechowego. wiatrówka przywieziona z Austrii, oryginalną sprężynę miała do d..., wymieniona na polską produkcję garażową padła a teraz jest jakaś firmówka, tylko że była za długa (nie można było jej 'zgnieść') więc została ucięta i przyszlifowana. dużej mocy nie ma, puszki po orzeszkach (żelastwo) dziurawi na wylot, ale to nie jest jakaś specjalna moc.
miałem kiedyś Łucznika z 2 sprężynami - z ciężkiego śrutu przebijał calową deskę sosnową. do złamania lufy (aby naciągnąć sprężynę - dla niewiedzących) trzeba było kawał chłopa
no i nie miałem czasu postrzelać, a teraz światła nie ma...może jutro?
strzelam teraz z czeskiego diabolo 4.5mm (taki tylko mam), muszę się wybrać po dobry, lekki śrut z płaskim przodem (duża prędkość i wycina piękne dziurki w tarczach) no i po tarcze.
'pędzelki' to nieporozumienie...latają jak chcą