Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.10.2006, 23:43   #1
bartekfm
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.07.2002
bartekfm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kopiowanie płyt DVD z wypozyczalni

Sytaucja, ktora chce przedstawic rozpatrujemy ja tylko i wylacznie hipotetycznie

Jestem praktycznie kompletnie zielony jesli chodzi o technologie DVD, praktycznie umiem tylko wypalic obraz i pliki Dlatego chcialbm zapytac, czy ktos z was ma "doswiadczenie", co myslicie o takiej rzeczy, czy DVD skopiuja sie bez problemu? Słyszalem cos, ze plytki oryginalne moga byc nieco "wieksze" niz DVDR, a co za tym idzie, niemozliwe do skopiowania.. Czym wiec wtedy zedytowac? I jaki zrobic obraz, aby potem mozna bylo go zmienic..

Wiem, ze stuff na dysk nalezy zrzucic DVD Decrypterem - ale co potem. Jaki program do obrobki polecacie?

Powiedzmy, ze takim system chcialbym potraktowac płytkę Przyjaciele - 1 sezon. Oto co wiem o płytkach :
Format obrazu: 4:3 PAL
Region: free
dźwięk: Dolby Digital 2.0 angielski
napisy: polskie, english, slovenski, serbo-croatian, portuguese, hebrew
menu: jest
Dodatki: nie bylo

Info:
Jest to zgrana zawartosc wersji retail. Oryginalnie sa to
trzy plyty DVD10 [dwustronne jednowarstwowe].
Jest to 100% oryginalu - nic nie jest rekompresowane, ani usuwane.

Trzy płytki zajmują dokładnie "18.52 GB (19,883,421,425 bajtów)".. to 3 płytki po 2 strony to daje zaledwie 3,1gb na CD...

Jest szansa, ze taką płytkę mógłbym skopiować z ominięciem programów typu DVDShrink?

A tak wogóle poleaccie Shrink czy moze DVDRebuilderPro wraz z CCE jako encoder? Ktore jest szybsze, a ktore lepsze?

Pozdrawiam. Mam nadzieje, ze mnie zrozumieliscie

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online