Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.10.2006, 17:53   #214
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
sterownik ktory mam przeznaczony jest dla chipsetu nividia i znajduje sie na plytce instalacyjnej win2k3. Mozna sie domyslac, ze w przypadku innych chipsetow moze byc podobnie, ale nie musi. Poza tym chyba nie jest potrzebny w przypadku innych wersji windows. Moze po prostu wystarczy zainstalowac najnowsze Hyperiony?
Właśnie ściągam i instaluję. Tylko się upewnię, że to, co przed chwilą wyczytałem na internecie to prawda - Hyperiony to to samo, co kiedyś Via 4in1?

Cytat:
Co do ustawien w BIOSie to nie pamietam ich wszystkich, ale nie ma ich duzo. Najwazniejsze to AGP Aperture. Jego rozmiar okresla ile pamieci ma byc dostepne dla tekstur (poza pamiecia karty). W przypadku kart <256MB moze to sporo dac. U mnie na 64MB R9000 w doomie3 roznica byla kolosalna. Nalezy tu dac 128MB lub wiecej (ja bym dal 256).
Dam przy restarcie 256. Mam 1GB ramu, więc nie powinno być problemu.

Cytat:
Poza tym pownienes sprawdzic np RivaTunerem czy masz wlaczona obsluge sideband adressing, fastwrites i AGP 8x.
A podpowiedziałbyś mi jeszcze, gdzie te funkcje się ustawia? Zainstalowałem wczoraj RivaTuner, ale nie używałem właściwie nigdy tego programu, więc nie wiem, co gdzie jest. Właściwie jedyna zakładka, gdzie są jakieś opcje to "Power users". Ale i tak nie mogę znaleźć tego, o czym mówisz..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post