Cytat:
Napisany przez misz_masz
Jednak zamówiłem tego FS. Będzie chyba w piątek u mnie w chacie. Jak go potestuje to napiszę Wam moją opinię o tym sprzęciku.
|
Sprzęt już mam 3 dni więc piszę pierwsze moje spostrzeżenia co do niego.
Monitor naprawdę świetny. Zaskoczony pozytywnie byłem już po otwarciu pudełka - monitor dobrze zabezpieczony i ta niesamowicie składana nóżka. Wszystkie kable w komplecie i nawet głaśniczki jakoś tam grają. jedynie co mnie lekko denerwowało to podpinanie kabli a zwałaszcza kabla od obrazu - takie pionowe umiejscownie gniazd jest trochę nieporęczne i trzeba się nieco pomęczyć aby wsztsko bylo na swoim miejścu.
Zaś co do matrycy to poprostu poezja. Długo się zastanawiałem co za model zakupić ale teraz nie żałuję. Kolory przepiękne, jasność, kontrast powalające w stosunku do matrycyTN, która stała obok i jescze na słowa uznania zasługują kąty widzenia. Są poprostu niesamowite. Nawet patrząc "bardzo z boku" obraz jest wyraźny i nie zniekształcony a na matrycy TN miałem juz "negatyw". niestety znalazłem jeden martwy piksel ale widac go tylko na czarnym tle i z nosem tuż przy monitorze. Podsumowując monitor bajka za te pieniążki.