Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.10.2006, 11:20   #1618
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Może i w testach gdzie każdy element był testowany oddzielnie operka była lepsza. Jednak szybkość przeglądarki liczy się w pobraniu i wyświetleniu całej stronki. U mnie przy takim teście wygrał Firefox.
Patrzysz przez perespektywę co było pierwsze.
Obecnie Firefox posiada więsze możliwości konfiguracyjne niż Operka. Ma Taby, Gesty, za***isty filtr antyreklamowy (nie to co jest obecnie w Operze) i co sobie jeszcze wymyślisz.
Ja mowie o wyswietlaniu calej www a filtr anty-rekalmowy jest rownie dobry.
Cytat:
Napisany przez @ndy
Opera zawsze miała problemy z wyświetlaniem poprawnie stronek (pisanych oczywiście zgodnie ze standardami).
Opera nigdy nie miala problemow z poprawnymi (zgodnymi ze standardami) stronkami. Chyba ze wymysly MS odnosnie skladni HTML sa dla ciebie standardami?
Cytat:
Napisany przez @ndy
Od czasu kiedy Opera jest darmową przeglądarką nie zauważyłem za***istego wzrostu jej używania (nie piszę o ilości ściągniętych kopii Opery). Cały czas to Firefox zdobywa rynek.
FF tez nie ma jakiegos super kawalka rynku - jezeli dla ciebie ilosc = jakosc to wychodzi na to ze IE jest najlepsze. Rozklad rynku ilustruje idealnie to co mialem na mysli - nie co jest lepsze ale co bylo pierwsze. Najpierw byl IE, potem FF a potem darmowa Opera i widac to jak na dloni.
Cytat:
Napisany przez @ndy
Nie ma czegoś takiego jak kompatybilność z IE. Internet Exploit nie jest żadnym standardem żeby być z nim kompatybilnym.
Nie ma stronki zgodnej ze standardami ktora opera zle wyswietli.
Cytat:
Napisany przez @ndy
Napisz konkretne fakty, które czynią Operkę lepszą niż Firefox.
Ty napisz jakies konkretne bo niestety zgodnosc z IE i pluginy to za malo jak dla mnie a sa to jedyne przewagi FF nad Opera - co do pluginow - opera ma wszystko czego mi potrzeba, co do zgodnosci... wole o*******ic autora bo ja nie mam zamiaru sie dostosowywac do jego stronki - prawo rynku. To nie klient dostosowywuje sie do produktu a produkt do klienta a jak nie to klient idzie gdzie indziej - w internecie jest wystarczajaca konkurencja.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"

Ostatnio zmieniany przez REi : 23.10.2006 o godz. 11:33
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post