Dyskusja: Medium speed error
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2002, 01:37   #13
Proximity
Bywalec

Data rejestracji: 17.03.2002
Proximity w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb MSE

AOpen robi swoje nagrywarki używając "wnętrzności" Ricoha - stąd masz technologie Justlink i JustSpeed, które są pomysłem Ricoha. Ponieważ MSE występuje u Ricohów - to też występuje u AOpenów. Spróbuj po kolei instalować ASPI: ForceASPI (jest to poprawina wersja ASPI 4.6), ASPI 4.7, ASPI 4.71, ASPI 4.72 (najnowsza). Za każdym razem przy instalacji nowego ASPI wykasuj aktualnie wgraną wersję - rób to za pomocą KillASPI.bat - plik do uruchomienia z poziomu dosa, znajdujący się w pakiecie ForceASPI. Ja osobiście posiadam Ricoha x24x10x40 i zauważyłem, że na niektórych Platinumach są błedy MSE (7 z 25 szt. z wałka, x40). Te co miały te błędy Nero wykrywało, że można nagrać max z x12 prędkością - często mi się tak zdarza przy różnych płytkach - zamiast x24 jak jest na na wydruku idzie "z bezpieczną" prędkością x12. Najlepiej nagrywa mi się na Princo Budged 700MB Slim x48 (bez problemu x24 u mnie), Dysan 700MB x24 Slim, niektóre Titanum 700 (te ze złotą powierzchnią na górze x24, ale nie te x32 z białą powierzchnią) i uwaga na TDK x40 i x48 pakowanych w grubych pudełkach idzie z max x12 (wersje metalic i x-speed).

Pozdrawiam.
Proximity jest offline