Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.10.2006, 17:47   #10
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD Podgląd Wiadomości
Do zewnętrznego zawsze wal EXT

Znam sprawę z autopsji
dobrze wiedzieć

Rozumiem, że chodzi o napęd podłączony do portu USB, bo jak wyjmiemy urządzenie na zewnątrz to każdy będzie zewnętrzny , a może być wtedy podłączony bardzo różnie SATA, EIDE czy USB właśnie.

Prawdę powiedziawszy myślałem, że napędy zewnętrzne różnią się nieco sprzętowo i wymagają właśnie w związku z tym innego biosu. Potem wyczytałem jednak, że zmianie ulega jedynie sprawa transferu i opróżniania bufora, a w związku z tym może rzeczywiście przy podłączeniu zwykłego napędu wewnętrznego do USB za pomocą adaptera USB2IDE ten bios będzie lepiej działał. Najlepiej chyba po prostu wypróbować.

Cytat:
Napisany przez slawekj Podgląd Wiadomości
Dlaczego tylko na Verbatimie ?
Bo na innych nośnikach nagrywają testerzy po to, żeby przekonać się, że Verbatim najlepszy.
a ja się nie zgodzę, jest dużo dobrych płyt tylko trzeba poszukać, przykładowo SONY D11 (można jeszcze kupić w wielu miejscach np.: MM) czy TDK 8x od MBI (obecnie trudno dostępne) - na tych 2 nośnikach palę od długiego czasu (zrobiłem w porę zapasy ) i pod względem jakości mogą konkurować z każdym Verbatimem

co do sprawy testów, to ja obudziłem staruszka Litka i robię testy w KProbe - one wydają mi się najbardziej zgodne z rzeczywistością, potwierdza to zresztą ogrom innych osób

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 31.10.2006 o godz. 17:56
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post