Cytat:
Napisany przez MaciejT
Jak to w koncu jest ze stanem faktycznym? Rozumiem, ze skoro czesci osob przyslali nowy regulamin, to znaczy ze taki wprowadza (i reszta dostanie go np razem z nastepnym rachunkiem).
Skoro wprowadzaja nowy regulamin, to powstaje pytanie, czy osoby, ktore obecnie korzystaja z neostrady na podstawie dlugoterminowej umowy moga zrezygnowac bez ponoszenia dodatkowych kosztow (np placenia kar umownych) z neostrady ze wzgledu na fakt, iz nie zgadzaja sie z postanowieniami nowego regulaminu (narzucanego sila przez TPSA).
Byly nakazy UOKiKu dla Polkomtela (Plus GSM) o zaprzestanie naliczania kar umownych osobom, ktore zrezygnowaly z abonamentu w Plusie z powodu nie wyrazenia zgody na narzucany nowy regulamin.
Czy ktos z was orientuje sie jak bylo (lub jak powinno byc) w przypadku obecnej zmiany TPSA w regulaminie neostrady? Moze ktos sledzil prase lub portale tematyczne i wie cos wiecej na ten temat?
Rozumiem, ze jesli "przespimy" sprawe i nie wyrazimy sprzeciwu wobec nowego regulaminu (w postaci rezygnacji z uslug) to TPSA bedzie z tego faktu najbardziej zadowolona, bo sa przeciez osoby, ktorym zostal jeszcze rok abonamentu neo128 za 72zl miesiecznie... (i inne z rownie ciekawymi warunkami).
Pozdrawiam
|
UWAGA na zmianę w regulaminie nowych promocji Neo.
Prawie załatwiłem rodziców. Powiedziałem, żeby zerwali obecną i podpisali nową umowę. Dobrze, że najpierw czytam ich regulamin. W nowej promocji MegaInternet osoby posiadające na dzień 16.10 Neostradę w danym LOKALU mieszkalnym, nie mogą korzystać z nowej promocji.
Ja, jak i moi rodzice, podpisaliśmy aneks do umowy, czyli jakieś Przyspieszenie Neostrady. Ceny za miesięc są identyczne jak w promocji Megainternet, jednak nie ma w niej rabatowów na pierwsze miesiące.