Dyskusja: Napisy w VCD?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2002, 15:31   #3
Jasand
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2002
Jasand w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
suchy503 napisa***322;(a)
weż przeczytaj mój post tam jest wszystko opisane i na stronie http://www.video-cd.prv.pl znajdziesz wszystko na ten temat
Jestem w tych sprawach nowy. Przestudiowałem od A do Z zarówno CDRInfo jak i strone którą polecasz a napisow jak niema tak niema .
Dochodząc do mometu Subtitler: Configuration /w VD/ mając już plik o rozszerzeniu .ssa po wciśnięciu Show preview powinien pojawic się podgląd filmu z nałożonymi juz napisami. W tym problem ,że jest film ale bez napisów . Czy cos robie żle? Do czego służą przyciski Move Up i Move Down w Filters?
I drugi problem ale z TMPGEnc: Film jest panoramiczny /Atak Klonów/ . W Project Wizard 2/5 Aspect ratio wybrałem 16:9 625 line PAL jezeli dalej nie zmieniałem w Arrange setting to wyszła panorama w panoramie / pasek jak bikini/ natomiast jak zmieniłem na Center to obraz jest do przyjęcia ale boki są obcięte. Nie moge znależć polskiego FAQ ani dla VD ani dla TMPGEnc.Pewne sprawy są wyjasniane na skróty dla zaawansowanych. A co my poczatkujący? Przydałoby się coś w rodzaju "step by step".
Pozdrawiam wszystkich
Andrzej

Ostatnio zmieniany przez Jasand : 11.11.2002 o godz. 15:35
Jasand jest offline   Odpowiedz cytując ten post