Witam,
Dolaczylem do szczesliwych uzytkownikow monitora Fujitsu-Siemens P19-2, za posrednictwem sklepu
www.sirius.pl
Zakupilem 2 sztuki tego monitora, oraz gwarancje na martwe pixele oraz subpixele (jesli pojawi sie chocby jeden, mozna do nich odeslac monitor, i oni wymienia go na nowy, na ich koszt).
Tutaj mozna przeczytac warunki owej gwarancji:
http://www.sirius.pl/komputery/towar..._subpixel.html
Jak juz otrzymalem monitory, okazalo sie, ze na kazdym z nich jest 1 martwy subpixel (widoczne na czarnym tle). Dowiedzialem sie wiec czym predzej telefonicznie, jak wyglada procedura realizacji tej dodatkowej gwarancji, czyli wymiany monitorow na nowe.
Zgodnie z poleceniem wyslalem te monitory kurierem do Sirius.pl w Warszawie, przy ulicy Dembi***324;skiego 8.
Dzisiaj otrzyma***322;em telefon, ze kazdy z tych monitorow zostal dwukrotnie sprawdzony przez pracownika Sirius.pl, i nie posiada ani jednego martwego subpixela (zalaczylem im opis, w ktorych miejscach one sie znajduja i na jakim kolorze tla sa widoczne). Tymsamym oni odsylaja te same monitory do mnie kurierem, na moj koszt. Jesli odesle je im ponownie, zleca ekspertyze w serwisie Fujitsu-Siemens Polska, ktora wykaze, czy na monitorach sa jakiekolwiek martwe subpixele. Jesli sa, to oni zaplaca za ekspertyze. Jesli nie ma, obciaza mnie kosztami ekspertyzy.
To w skrocie tyle.
Nie odsylalbym im nowych monitorow, gdyby nie posiadaly martwych subpixeli. Dodatkowo nie zalaczalbym im opisu, w ktorym miejscu znajda martwe subpixele i na jakim tle, gdyby ich nie bylo...
Zobaczymy jak sprawa potoczy sie dalej. Bede Was na biezaco informowal.
Numery seryjne monitorow z martwymi subpixelami mam zapisane.
Pozdrawiam