Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.11.2006, 17:17   #15
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
(..)ma ktoś jakieś doświadczenia z internetem dla notebooków ? bo ostatni post tutaj jest z przed pół roku, a do tej pory mogło się coś zmienić. takie podstawowe info, czy jest stabilny, czy zrywa, jak bardzo zależy od zasięgu, czy ściany bardzo tłumią, jak się sprawdzają te najtańsze modemy itp.
wprawdzie jest w m1 punkt testowy ery, ale oni tam pewnie pod ladą hot spota postawili i testowanie w takich warunkach mija się z celem i jeszcze czy ktoś się orientuje czy plus i orange mają zamiar wprowadzić HSDPA ? bo z ich stron nic nie wynika.
dzięki za odpowiedzi.
Mam iPlusa juz dluzszy czas i wiem o nim sporo.
Spora dyskusja na ten temat toczyla sie tez w innym temacie, w ktorym sie udzielalem :-).

Wiec:
Net (poki ma zasieg) jest stabilny, nie zrywa.
Majac antene zewnetrzna mala szansa na utrate zasiegu (na wsi, w miescie nie potrzeba).
Zalezy co masz na mysli piszac najtansze.
Bo np. SE GC79 nie ma wyjscia antenowego, ma tylko GPRSa i nie lapal zasiegu u mnie na dzialce.
SE GC89 z podlaczona antena mial zasieg 2-3 EDGE na dzialce (na wsi).

HSDPA sie nie interesowalem i nic w tym temacie nie wiem.

Jakies pytania - pisz.

A, place 60zl/miesiac, limit to 1GB/miesiac.
W tym EDGE i UMTS (obsluga zalezna od posiadanego modemu i zasiegu/jego braku ;-) ).

Pzdr.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post