Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.11.2006, 16:23   #864
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
@adach
poprosilem cie kiedys o wypisanie faktow, ktore obalilem a pozniej z dyskusji zniknales
Wtedy nie miałem za dużo czasu, a odpowiedź której powiniennem Tobie udzielić musiałaby być bardzo długa.

Cytat:
bronisz pisu i w sumie nie wiem dlaczego,
Dlatego, że głosowałem na tę partię w tej i poprzedniej kadencji, a spełnia ona moje oczekiwania. Nie jest idealna, jak każda partia. Stworzyła całkiem dobry rząd i realizuje cele za którymi głosowałem. Oczywiście nie wszystkie, a i od czasu do czasu pojawiają się różne rysy.

Dobrym przykładem jest tutaj odnowa moralna państwa. To Pisowi wychodzi najlepiej, choć np. nie zrealizuje hasła zakazu startowania w wyborach parlamentarnych osobom z wyrokami. Z przykrością muszę to jednak im wybaczyć. To jest jeden z kosztów i jedna z wad demokracji - kompromis z koalicjantami.
Oczywiście są i sprawy, które mnie wyborcę PiSu niemile zaskakują, jak np. zwiększenie w przyszłorocznym budżecie (projekt) nakładów na kancelarię prezydenta. Oczywiście poczekam na wyjaśnienia... Niemniej jedna rysa, no dobrze jest ich więcej, nie skreśla jeszcze żadnej partii.

Cytat:
oni sami rzucaja same slowa nie poparte ZADNYMI dowodami ze maleje bezrobocie np tylko mowia, ze to ich zasluga, no ok ale moze by tak podac jakies dowody w postaci liczb?
3,6% wzrost zatrudnienia w III kw. 2006r wg GUS.
Czy znasz jakiekolwiek państwo w którym partia rządząca nie przypisuje sobie zasług swoich poprzedników? Normalna kolej rzeczy. Następcy PiSu też przywłaszczą sobie zasługi do nich nienależne.
Oczywiście zasługi PiSu są w tym bardzo nikłe i co z tego?

Cytat:
jakich to chyba kazdy wie ale wtedy "oboz kurduplow" obrzuca cie blotem gdy ich o to spytasz
Kretynizm nie ma preferencji wyborczych. Po każdej stronie barykady znajdziesz takie zachowania.
Sam zresztą pogardliwie stwierdzasz "obóz kurduplów", więc może to Ty prowokujesz takie reakcje.

Pozdrawiam
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post