Cytat:
Napisany przez demek
mogles to zrobic po czasie, napisac, ze ci sie nie chce, ze nie masz czasu, ze nie masz ochoty
to forum akceptuje rowniez dlugie wypowiedzi
|
Po jakimś czasie mi to z głowy wyleciało, a potem stwierdziłem, że za długi okres na odpowiedź.
Cytat:
Napisany przez demek
dobry rzad? pod jakim wzgledem?
|
Już wcześniej pisałem i jeszcze parę słow będzie poniżej.
Cytat:
Napisany przez demek
imho ten rzad nie ma plany i sposobu na rzadzenie poza populizmem czyli obrzucaniem kazdego blotem i wyzywanie wszystkich o komuchow,tw i innych podobnych. mowia, ze robia cos zeby bylo lepiej ale gdzie ja sie pytam, bo nie przez ustawy i przepisy
|
Mógłbyś rozwinąć, kogo obrzuca i co nazywasz populizmem?
Czyżbyś stwierdzał, że nie wniósł żadnej ustawy, nie podpisał żadnego rozporzadzenia?
Cytat:
Napisany przez demek
gdzie jest tanie panstwo ja sie niegrzecznie pytam?wydatki wzrosly zamist zmalec, komisje beda kosztowac 300mln a na rozwoj nauki 30 lub 40 (a moze 60?), cba 120 mln zl itd - nie byloby w tym nic zlego gdyby powiedzieli, ze chcieli ale nie wyszlo, ale oni twerdza, ze to tanie panstwo jest - ciekawy jestem gdzie bo nie u nas
|
Racja o ile Marcinkiewicz coś jeszcze deklarował i w budżecie na bieżacy rok nie zwiększył wydatków, co było sukcesem o tyle Kaczyński niestety tanie państwo przynajmniej na razie podrzucił.
Nie mieszał bym w to CBA, bo ono jak zacznie działać to zarobi na siebie.
Poza tym jest dobrym pomysłem na walkę z korupcją, a wszystko kosztuje.
Cytat:
Napisany przez demek
odnowa moralna to zly przyklad
oni sa gorsi niz poprzednicy, robia pakt z lpr i sa, ktory sie rozpada i juz pis straszy so za weksle, potem jest koailicja i nie pamietaja juz o czym mowili, nastepuje zerwanie koalicji i znow wracaja weksle,padaja inwektywy z obu stron i nagle znowu jest "cacy" i znowu nie pamietamy "nigdy wiecej z takimi ludzmi jak a. lepper" tyle sa warte slowa pis'u i ich dowodcow
do swoich szeregow tez przyjmuja ludzi karanych, startuja z ich list
|
Możesz wymienić tych karanych w szeregach PiSu?
Pewnie znajdziesz jakiś.
Odnowa moralna to m.in.:
- likwidacja WSI i powołanie CBA
- przekształcenia w prawie karnym
- walka z korupcją w PZPNie i Ministerstwie Finansów
- stop pijakom - posłom
Wymieniać można by więcej.
NIe miej pretensji, że politycy PiSu zachowują się jak politycy. Co to znaczy, że wchodzi w koalicję z SO i LPRem. Czy to nielegalne partie? Czy można było stworzyć inną większość. Też nie jestem zadowolony z koalicji z SO, ale innego wyjścia nie ma.
Cytat:
Napisany przez demek
te dane podane przes GUS nie sa do konca tym czego oczekuje, tam bazuje sie rowniez na tym, ze nowi znajduja pracy po osobach, ktore odeszly np na emeryture a to nie jest NOWE miejsce pracy
pewnie, ze kazdy chce sobie przypisac zaslugi nie swoje ale inni jesli sie im to powie, nie zaczynaja robic ustandaryzowanej juz zagrywki pis'u - wyzywanie od ...... to juz wszyscy niestety znamy
|
Wzrost zatrudnienia to wzrost, czyli nowe miejsca, a nie ubytek bezrobotnych.
Cytat:
Napisany przez demek
patrzac na swoje 190 (bez 2cm) moge ich tak nazwac - co nie zmienia faktu, ze pis'owi wychodzi tylko rzucanie blotem, w wiekszosci przypadkow na oslep
|
Kraluk na Twoje pytanie odpowiedź jest powyżej.
Pozdrawiam
PS. Na dzisiaj to chyba mój ostatni post.