Witam...
Cytat:
Napisany przez Dehumanizer
Tragedia  Przeflashowałem napęd biosem VSOM, wszystko pięknie i tym podobne, wszelkie programy mówią, że mogę nagrywać DVD+R DL, inne płytki świetnie się wypalają, lecz gdy przychodzi do wypalania DL, to dupa ;( DVD Decrypter zamierzał nagrywać z prędkością 0.1x, przy buforze wielkości 2%  Nero już trochę szybciej, ale bufor 6%, minęło 1.5h a ja mam 7% nagrane  Płytki Verbatim DVD+R DL Advanced AZO 2.4x. Po prostu załamka, chciałem sobie Xenosagę nagrać, a tu taki zonk 
|
Mam podobny problem jak powyrzszym cytacie...
Dawno nie nagrywalem plyt na moim sohw 832s, lecz ostatnio potrzebowalem wypalic kilka plytek, zakupilem Verbatimy x16 (MCC 004) - wczesniej uzywalem Verbow z mniejszymi predkosciami nagrywnia (chyba mcc 002...) i wypalalo idealnie, lecz teraz nowe x16, chcial nagrywac tylko 2.4x...
Wiec nagralem z takowa predkoscia, potem przetestowalem KProbe i wyszly mi straszne wyniki ;/
Tak wiec pomyslalem nad update BIOSu, gdyz mialem starego vs03 i tak sie zastanawiajac i czytajac to forum doszedlem do wniosku iz wgram CG5J - co uczynilem...
Teraz zaczyna sie problem z cytatu: wykrylo pieknie plytke, molgme nagrywac x4, x6 i x8 i wybralem pedekosc x4 (uzywajac Nero 6.3.1.10). Po chwili patrze, ze bufor napedu stoi na 6%, odczytu 100%, a nagrywania 1% i stoi. Teraz jak to pisze to jest nagrane 9% w czasie 48min O.o
To 1 moj problem tego typu, wiec nie wiem czy w innym programie tez tak by palilo, czy normalnie i sie zastanawiam czy to problem napedu/FW czy oprogramowania - moze mam za stare Nero
Jesli Ktos ma jakies sugestie, albo doswiadczenie z tym problemem plz help