Witam,
Jestem posiadaczem nagrywarki liteOn 16H5S. Wszystko bylo w porzadku z moim urzadzeniem dopoki nie postanowilem wgrac nowego firmware. Oryginalnie byl LS0R a ja wgralem LS0W. Sam proces przebiegl bez zaklocen, dostalem komunikat, zeby zrestartowac kompa, co uczynilem. Ale po restarcie windows 2000 zaczal sie wieszac czesto juz w trakcie ladowania systemu. W najlepszym przypadku system wytrzyma do uruchomienia 1 lub 2 aplikacji. Po tym pulpit staje sie nieaktywny, ikony sa ale 'nieklikalne' :-)
Potem przycisk 'start' tez przestaje reagowac. Inne sposoby uruchamiania programow czasem skutkuja uruchomieniem programu (jest okno programu) a czasem tylko widac program na liscie procesow (nie aplikacji!) w oknie Menadzera zadan. Mam wrazenie, ze problem tkwi w konflikcie HDD z DVD bo gdy system tak specyficznie 'wisi' to dysk nie pracuje normalnie. Dodam ze HDD i DVD sa na osobnych kanalach. Sytuacja wyglada tak: przez sekunde swieci dioda i slychac prace dysku, sekunda ciszy, przez sekunde swieci dioda i slychac prace dysku, sekunda ciszy ..... i tak bez konca.
Po odlaczeniu nagrywarki system pracuje stabilnie.
Czy da sie jeszcze uratowac te nagrywarke

?? A moze cos w moim komputerze stanowi problem??
Zycze milego dnia,
Kazek