Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.11.2006, 19:48   #20
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
Ja chyba nigdy nie wyjade do Anglii albo Irlandii za prac***261; z prostego powodu nie chce by***263; s***322;ugasem i robolem tamtejszych mieszka***324;c***243;w i by***263; postrzeganym jak Rumunii szukaj***261;cy zarobku. Ostre to s***322;owa i nie dotycz***261; ka***380;dego, ale tak si***281; utar***322;o, ***380;e wiele polak***243;w wyjecha***322;o tam nie znaj***261;c nawet podstaw j***281;zyka i bez ***380;adnych kwalifikacji, albo z prostego powodu, ***380;e w Polsce jest ch****, a w Polsce nie dali sobie po prostu rady i "zawin***281;li ber***322;o".
Ostatnio by***322;em w Bydgoszczy na lotnisku po dziewczyne kolegi kt***243;ra przylecia***322;a od kole***380;anki z Londynu. Samolot z Londynu w Bydgoszczy l***261;duje codziennie i jest jedynym samolotem kt***243;ry przylatuje tam zza granicy.
I wiecie co? M***243;wi si***281;, ***380;e ludzi nie ocenia si***281; po wygl***261;dzie a z samolotu wysiad***322;y typowe chojraki i klasa robotnicza ubrana w po***322;owie w dresy- o booo***380;e.
Jedynym krajem do jakiego m***243;g***322;bym wyjecha***263; do pracy s***261; chyba Niemcy-gdzie 90% polak***243;w nie pracuje przy ta***347;mie w fabryce, ale w swoim docenianym zawodzie.
Wi***281;c Anglia i Irlandia mo***380;e tak, ale tylko jedynie w wcze***347;niej przemy***347;lanej bran***380;y cho***263; do ko***324;ca mego czasu gryz***322;oby mnie to, ***380;e jestem "polaczkiem".

@Ice wracaj do Sidenu Ja WKU ju***380; sobie za***322;atwi***322;em
hehe a wiec tak ja wyjechalem sobie z ciekawosci .... nie mialem w Polsce zle ... pracowalem w salonie komputerowym, mialem sklep z ciuchami ktorym zajmowala sie moja dziwczyna i nigdy nie bylo chwili zebym nie mial co wlozyc do garnka....
.... ale postanowilem wyjechac i wyjechalem ...
pracuje na budowie na ktorej steruje dzwigiem, mam zaj.... szefa, ktory jest z Indii i mieszka tu juz 21lat ( ma 29lat). Szef uczy mnie angielskiego Jakby tego bylo malo zwalnia mnie szybciej do domu i wpisuje codziennie 1h wiecej pracy. Zdaje sobie z tego sprawe ze mialem duzo szczescia, ale skoro mialem to czemus to musi sluzyc wiec poki mam prace to tu zostaje i nie odmawiajac sobie zadnych przyjemnosci zbieram funt do funta. I ciesze sie z mojego kroku poniewaz dzieki temu bedzie stac mnie na wlasne mieszkanie, moze wlasny samochod i biznes, i wlasnie dzieki temu moglem pomoc finansowo rodzicom mojej dziewczyny ktorzy sa teraz w wielkiej potrzebie. A co do tego co napisales: nie zauwazylem zeby ktos z osob ktore tu znam byl traktowany jak jakis rumun czy musial by jak "murzyn" zapiep.... w pracy.Tak wiec ja swojej decyzji nie zaluje i wiem ze napewno wroce do Polski, ale jak bede mial odpowiednie pieniadze ktore mi zapewnia spokojna przyszlosc. Aha przyjezdzajac tu nie znalem praktycznie wogole jezyka, teraz jest oczywiscie owiele lepiej, ale drugi raz nie zaryzykowalbym. Tak wiec rada dla wybierajacych sie do Irlandii... UK.... czy gdzie indziej :
UCZYC SIE JEZYKA I JESZCZE RAZ UCZYC !!!
Szanse znalezienia pracy bez jezyka spadaja o 90% i wtedy pozostaje tylko zmywak i tym podobne ....
Pozdrowienia z UK !!!

PS.
Nigdy nie mow nigdy !!! Tez tak mowilem kiedys a teraz zaluje ze nie zrobilem tego o wiele wczesniej

Pozdrawiam Ice

Ostatnio zmieniany przez Ice : 13.11.2006 o godz. 19:51
Ice jest offline   Odpowiedz cytując ten post