no i moze w koncu ja cos powiem w temacie
sadze ze za duzo zalezy od tego nowego kontrolera
sam soft nie ma takiego znaczenia - w nero pewnie jest zaimplementowane teraz odpowiednie sterowanie tym kontrolerem - lub co bardziej prawdopodobne - nero po prostu zadaje co ma byc wypalone a ten kontroler sam przelicza co i jak w korym miejscu i z jaka predkoscia
wydaje mi sie ze sam system discT@2 jest wynikiem bawienia sie tych od Yamahy systemem AMQR a pozniej AAMQR
co do mozliwosci zrobienia tego w innych nagrywarkach sadze ze cos podobnego mozna zrobic ale raczej jako cos bardziej przypominajacego kreski i kropki niz rysunki w stylu t@2 a dlaczego a to dlatego wlasnie ze nie posiadaja one tego kontrolerka co jest w yamaszce
dodatkowo sadze ze takie cos jezeli w ogole to bedzie wykonalne tylko w nagrywarkach majacych zaimplementowane burnproofa mount rainiera i jeszcze pare drobiazgow dlaczego ano dlatego ze te napedy maja porzadna korekcje bledow i mozliwosc ustalania polozenia lasera
jednak jak juz wspomnialem nie bedzie na nich mozliwe bawienie sie z cieniami bo nie potrafia one zmieniac polozenia lasera a wiec grubosci wiazki i co za tym idzie grubosci pitow i landow
to sa moje teoretyczne rozwazania bo totalnie nie znam sie na budowie nagrywarek

tzn w szczegolowo sie nie znam