Cytat:
Napisany przez Damqen
Jak z LS to masz spory wybór. Osobiście polecam Samsunga SH-S182M. Bardzo dobra korekcja błędów, dobre nagrywanie. Jeśli chcesz mieć bardzo dobre nagrywanie i troche gorszą korekcję błędów razem z LS to bierz Lite-ON LH-18A1H, albo Lite-ON SHM-165H6S. A jak chcesz mieć bardzo dobre nagrywanie, bardzo dobrą korekcję błędów, ale bez LS to bierz Pioneera 111D.
|
Wlasnie nad Samsungiem troche sie zastanawialem choc prawde mowiac marke "szajsung" raczej omijalem z daleka, a tu niespodzianka. Z tym ze martwi mnie troche tescik i jakosc wypalania, ciekawe czy firmware to poprawi. Odnosnie Pionka to fakt fajny sprzet - jednak widze ze z zmiana firmeare sa jeszcze problemy i w razie ale trudno cofnac do oryginalu (chyba ze czegos nie doczytalem). Natomiast sam mam obecnie liteona LDW411S@811S kupionego zaraz jak sie pokazaly, jak do tej pory smiga ok z tym ze meczy mnie juz dodawanie nowych nosnikow jak i brak DL. Pozatym liteony u znajomych potrafily roznie sie zachowywac i niektore namietnie padaly (moze teraz to sie zmienilo). Wiec narazie chyba bede wybieral miedzy Litkiem, a samsungiem bardziej w strone litka (duzo narzedzi do grzebania w napedzie).
Jak ktos ma jeszcze jakies ciekawe uwagi lub propozycje wdzieczny bede za info.