Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.11.2006, 20:14   #83
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

No właśnie Patrix - zainstaluj, a sam zobaczysz
Myślę, że większość opinie na necie na temat Office 2007 piszą fani OpenOffice i stąd takie stwierdzenia.
Nie twierdzę, że Office 2007 to produkt doskonały, ale z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że jest znacznie lepszy od poprzedników.

Z drugiej strony od dawna już utrzymuje się tendencja uznająca wszystko co od MS za rzeczy nic nie warte, szczególnie Office. Moim zdaniem cała ta kampania anty-MS zaszła trochę za daleko. Ja rozumiem praktyki monopolistyczne, szopki z licencjami itp, niemniej produkty MS są coraz lepsze i nie ma co sztucznie się oszukiwać lub rezygnować z nich tylko dlatego, że maja w nazwie "Microsoft".
Bardzo się cieszę, że produkty alternatywne, często darmowe, a jednak oferujące podobną funkcjonalność tak szybko się rozwijają, a świadomość ludzi o ich istnieniu jest coraz większa, jednak należy uszanować wszystkich producentów, którzy w jakikolwiek sposób przyczyniają się do postępu i niejako wyznaczają nowe standardy - a chyba każdy przyzna, że MS się do nich zalicza.

Na koniec chciałbym tylko wyjaśnić, że nie jestem w żaden sposób związany z MS i żadna inna firmą tego typu. Osobiście popieram oprogramowanie OpenSource, a moje opinie są wyłącznie subiektywnym odczuciem.