Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.11.2006, 22:57   #423
if22
:}

Data rejestracji: 18.04.2003
if22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
Po 2 latach pytam Was znowu o pomoc przy wyborze telefonu.
Kończy się umowa w styczniu-trzeba będzie przedłużyć.
Plus GSM - 5 rok.
Obecnie jestem zadowolonym użytkownikiem Nokii 6100-jest super niezawodna i miła Standardowy i bardzo udany telefon w swojej klasie i niewielki.

Teraz będę skłaniał się ku 6230i - klasyczny, również ceniony model z pewnymi wodotryskami zamknięty w miłej niewyzywającej obudowie.
Poczytałem troche na forum o tym fonie i ogólnie polecacie go choć słyszałem też o problemach z kartą pamięci a Smartkowi wogóle nie podoba się ten telefon-ma zasięg do d... i wyświetlacz, ale wiadomo fan SE

Czy ten telefon jest dla mnie, a może coś innego, nowszego?
Czego wymagam od tego telefonu....
-niezawodność... zwieszanie telefonu nie wchodzi w gre od tego jest komp
-obsługa plików mp3 również w takim stopniu abym mógł go używać jako player mp3 (własnie czy Nokia daje słuchawki do niego? jak jest z jakością odtwarzania mp3), planuje dokupic dodatkową kartę
-kamera-fajny bajer może być... nigdy nie mialem telefonu z tym bajerem, ale niech już będzie
-notatnik/organizer
-szybkie ładowanie baterii i jak pochodzi 3-4 dni jest ok.
-łatwość wymiany danych między PC a kom.
-niewielka możliwość zmiany wyglądu menu etc.... kolorystyka, może tematy
-łatwość pisania sms/obsługa książki adresowej
-czytelny wyświetlacz
-wytrzymała obudowa na upadki
-możliwość rozbiurki telefonu-zdjęcia paneli w celu przeczyszczenia wyświetlacza z kurzu, a może ten telefon jest tak szczelny, że noszenie go w kieszeni nie zakurza go bo 6100 warto regularnie przeczyszczać.

to chyba wszystko czekam na Wasze opinie.
Podoba mi się też SE W300i, ale niestety w Plusie go nie ma, ale wydaje mi się, że pozostane przy Nokii.
Sam nie posiadam tego telefonu, ale kuzym ma od ponad roku, znajmoy gdzieś koło dwóch lat, brat dopiero od kilki miesięcy, ale z tego co się orientuję to wszyscy są bardzo zadowoleni z niego. Ostanio sam zmianiałem telefon i gadałem z nimi, więc tak:
- zawieszanie właściwie nie występuje, znajomemu przez dwa lata użytkowwania zwieślił się raz, ale to jeszcze z jego winy,
- co do mp3 to się nie interesowałem bo mam player-a wiec nie był potrzebne, ale radio jest i bardzo dobrze odbiera według brata,
- kamera jak to w telefonach,
- bateria trzyma gdzieś koło 5-6 dni, u brata,
- wyświetlacz OK,
- nie jest chyba za bardzo wytrzymała na upadki, nie wytrzyma przelotu nad bazarem ;} jak inne stare poczciwe Nokie ;}