Dyskusja: Opony zimowe
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.11.2006, 11:53   #199
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
http://www.debica.com.pl/opis.xml?/l...4-105004-39313

jak będziesz szybciej jechał lepiej włącz głośno muze bo Frigo to opony typowo na śnieg mają ostry bieżnik hałas ponoć niezły.
Uważaj na mokrą nawierzchnie bo to nie opony na mokre, na mokrym lepiej letnie się zachowują.
Zresztą na logike - te opony nie mają po środku nawet rowka odprowadzającego wodę co innego bieżnik Michelin Alpine-wszystko mówi za siebie.
Naczytałem się ostatnio dużo złych opini na temat tych opon jeśli ktoś mieszka w mieście i jeździ w różnych warunkach w zime.
Nie wiem czy nie dodać kasy i nie kupić Michelin albo Nokian'ów albo pozostać przy całorocznych Firestone które w zeszłą zimę mnie nie zawiodły.
na pewno 'całoroczne' opony nie dorównują w zimie nawet najgorszym zimowym.
w lecie jest mniejsza różnica.
biorąc pod uwagę fakt, że nawet w mieście nie trudno trafić zaśnieżone drogi, lub okres zaskoczenia drogowców przez zimę, warto mieć zimówki.
Frigo 2 źle jadą po wodzie? to chyba przy ogromnych prędkościach przez ten brak rowków spada sterowność, bo ten bieżnik ma naprawdę czym odprowadzić wodę.
hałas niestety jak dobrze Napisałeś jest charakterystyczny dla ostrego bieżnika (z tego też powodu nadal podobają mi się zimowe Savy jeśli chodzi o tanie opony)
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post