30.11.2006, 02:41
|
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
|
Cytat:
Napisany przez siwy_pl
poprstu jestem w kropce
[...] instalowlem nowy fimware ze stronki pioneera , ASPI naj. wer. -tez nic
|
a po co Ci ASPI w XP-ku? Wywal je - mnie to pomogło (mam na myśli System ASPI a nie Nero ASPI)
Cytat:
Napisany przez siwy_pl
czy mozliwa jest taka opcja zeby naped bezblednie nagrywal plytke a pozniej jej nie widzial po nagraniu , przy czym inne widza ?
|
Jest to możliwe - tym bardziej, jeśli Ci się trafił mój egzemplarz Pionka 111D, który oddałem z powodu podobnych jaj...
Cytat:
Napisany przez siwy_pl
przed chwila ten sam typ plytki (verbatim advanced azo+ dvd+r 16x) nagralem 8x i nagrywarka odczytala i wszystko bylo ok  , nie bardzo rozumiem.
|
A ja rozumiem - x16 to tylko chwyt marketingowy Verbatima - czasem się uda
Cytat:
Napisany przez siwy_pl
Naped ktory jest starszy o pare lat otwiera bez problemu plytke nagrana 12x , a nowiutki naped nie moze znalezc zadnych danych na plytce.
|
Jakość nagrywarek zeszła na psy odkąd ludzie chcą je mieć za 130-150zł i wszystkie firmy dostosowały jakość do ceny - chcieliśta, to mata .
To samo dotyczy płytek, nawet Verbatima, którego używam od niedawna (chodzi o DVD+R) i przy wypalaniu x6 mam więcej odpadów niż z Platinium palonych x4. Kupuję go tylko dla tego, bo mam nadzieję, że będzie się dłużej trzymał niż Platinium, z którymi zresztą od 2-ch lat nic się złego nie dzieje.
|
|
|