oki, napisy w srt zrobiłem i działają, tylko trzeba je odnowa synchronizowac z filmem ;/ niestety, ustawiłem na to ntsc i z tego co narazie zauważyłem to nie ma zadnych przeskokow obrazu, przynajmniej nie w tych momentach gdzie było poprzednio... ale dźwięk sie ******y w tym momencie gdzie poprzednio. przestaje być zsynchronizowany z video. Zrobiłem 3 wersje tego dvd-video w tym programie ConvertXtoDVD a mianowicie, w opcjach w zakładce kodowanie wybierałem po kolei:
jakość/szybkość kodowania
-niska jakość/najszybsze kodowanie
-średnia jakość/szybkie kodowanie (zalecane)
-najwyższa jakość/wolne kodowanie
i tak wyszły mi pliki kolejno 372mb, 480mb i 1075mb. W każdym z nich jest ten błąd video/audio w tym samym miejscu (w orginalnym avi takiego czegoś nie ma). Co jeszcze dziwne wszystkie wersje mają długość 25:59 minut, a orginał ma 25:01 m. Dlaczego tak jest ? moze to ma jakis związek z tym złym zsynchronizowaniem audio/wideo. W tym ntsc fps powinien być 30 czy 29 tak? a czy wy tez tak macie jak przerabiacie cos ze on wam tak skacze ??
A to sa wszystkie ustawienia jakie ten film ma i nic nie ruszałem, i nawet tam jest napisane czas trwania (ktory po przerobce sie nie zgadza) i inne dane:
o co tu chodzi ? czemu sie tak dzieje, wie ktos jak mozna to naprawic zeby tego nie było i zeby wkoncu ten film przekonwertował mi sie bez zadnych błędów i wszystko działało tak jak w orginale ??