Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.12.2006, 01:40   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mboryna Podgląd Wiadomości
Witam

Mam problem z nagrywarka DVD LG GSA-4163B podczas nagrywania płyt DVD.
Poniżej screen z nero w wersji 6.3.1.6. Nagrywanie stoi na 50%, nagrywarka cały czas niby nagrywa, w nero leci tylko czas i nic więcej się nie dzieje, pozostaje tylko reset komputera
SCREEN

Podczas wypalania bufor poziomu nagrywarki skacze pomiędzy 89% a 98%, od czasu do czasu spadnie bufor odczytu. Wypalana jest płyta z mp3 - 4.7 GB.
Konfiguracja sprzętowa:
Athlon 2600+
512 MB DDR 400 MHZ Kingston
ABIT NF7-SL 2.0
ASPI 1.8
LG GSA-4163B
Odinstalowałem sterowniki ASPI i zainstalowalem ponownie wersje 1.8, nic nie pomogło, dyski maja włączony tryb DMA. Bios w wersji A105 upgrade do wersji A106, żadnych zmian. Nadal zawiesza się w różnych momentach. Przy nagrywaniu z prędkością x4 ani razu się nie zawiesiło, tylko w przypadku wypalania prędkościa x8. Płyty TDK, VAKOSS, OMEGA itd. Odinstalowałem sterowniki kontrolerów IDE, poniewaz mialem zaisntalowane oryginalne nforce, ale problem nie ustapil. Wczesniej na tej wesji nero nagrywalo ok, potem zainstalowalem 7.6 ale mial bledy i worcilem do 6.3.1.6.

INFO TOOL
PRIMARY CHANNEL
SECONDARY CHANNEL

Zainstalowalem DeepBurnera i zaczynam wypalanie x8, troche buforek skacze ale wypalil plyte OK, tylko jak dla mnie cos czas za dlugi jak na ta predkosc wypalania - 14:30 min

Czekam na pomoc z Waszej strony.
Pozdrawiam
Na dzień dobry to wywal stery SW IDE nVidii co zwą się: NVIDIA nForce2 ATA Controller (v2.6)

A przywróć/zainstaluj któreś z normalnych nVidiowskich nie SW, coś jak: NVIDIA nForce IDE Controller

A najlepiej microsoftowskie coś jak: Standardowy podwójny kontroler PCI IDE

To póki co