|
Error Sense Data Writing Error(3)
Witam!
Bardzo proszę szanownych uczestników forum o poradę w następującej kwestii.Otóż mam problem z nagrywaniem płytek DVD -/+R,RW.
Gdy miałem zainstalowy NERO 6.0 dołączony do nagrywarki LITE-ON DVDRW SHW 16H5S prawie zawsze na koniec pojawiał się komunikat o pomyślnym nagraniu płyty,jednak bardzo często w DiskInfo Nero sesja była widoczna,a w Windows długo kręcił i nic - pusta.
Przeinstalowałem system bez Nero zainstalowałem CD XBurner Pro,ale płytki nagrywają się raz prawidłowo,lub wyskakuje błąd "Error Sense Data Writing Error(3) : SENSE KEY: 5ASC:21ASCQ:0".Nie dzieje sięto na wszyskich płytach
być może dlatego że kupuję tanie(80gr.) no name.
Ale dlaczego w Nero dobra markowa płyta DVD-RW(TDK,Verbatim),również nie zawsze chciała się nagrać,a Nero pokazał że sesja zakończyła się powodzeniem.Przeglądałem różne możliwe strony z poradami,ale niestety,wszędzie są tylko domniemania,przypuszczenia w sensie a może to,a może tamto i tak w kółko - bez żadnych konkretów.
Czy ktoś z szanownych uczestników lub może ktoś kto udziela porad może udzielić sensownej wyczerpującej i profesjonalnej odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich
Marek R.
|