Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.12.2006, 14:54   #3
tymek
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2006
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
;(
czytałem... tam pisze ze trzeba w DVDMaestro w jakis style cos ustawić, ale ja nie wiem gdzie jest to style ;(
ale mam dziwny problem.. z synchronizacją:
zeby zsynchronizowac napisy z filmwem (wersja z dvd) to wrzuciłem plik vob do subedita i napisy tez... w edytorze poprawiałem czas wyswietlania... potem zapisałemnapisy w *.stl i w wersji klatkowej (bo takie czyta DVDMaestro- jak w poradniku) i wszystko zgrałem. Nie ma juz wcześniejszego błędu jaki miałem, gdy usunołem jedna sciezke audio i napisay włanczały sie nie w wersji audio ktorej chciałem tylko w wersji bez dzwieku (wszystko jest tak jak było tylko podmieniłem napisy). Ale one się źle wyświetlaja.. totalnie inaczej ;( dlaczego ?
ps. przy synchronizowaniu tez miałem bedzo dzziwny problem.. otoz w subedicie poprawiałem czas... odrazu, znaczy ktos zaczyna cos mowic ja szybko robiłem pause i poprawiałem czas (przy synchronizacji korzystałem z napisow czasowych nie klatkowych) i jak puszczałem od poczatku to było ok... ale np. jak nie nie zdarzyłem zrobic pause i chciałem cofnać.. to dziwnie napisy juz przestawały pasowac musialem cały film od nowa puszczec bez rzadnego przewijania zeby pasowały dobrze...
ocb?

tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post