|
No proszę po tygodniu zresetowali mi COA. Udało mi się przeprowadzić rejestrację przez internet, zapłaciłem kartą, za chwilę wysyłam papiery tradycyjnym listem.
Pytanie czy osoby, które już wysłały papiery widzą w panelu datę wysyłki nośników?
Zastanawia mnie tylko pewne stwierdzenie widoczna na kuponie
"Wyślij pocztą w jednej kopercie ten wypełniony formularz uprawniający do uaktualnienia, zawierający w wyznaczonym miejscu numer potwierdzenia zamówienia w trybie online oraz kopię rachunku wystawionego przez autoryzowanego producenta systemu."
Ja na przykład kupiłem sam system i kilka części. W myśl nowej licencji OEM mam prawo zakupić sam system operacyjny w wersji OEM i w takim wypadku sam jestem "budowniczym systemu". Podchodząc dosłownie do cytatu z formularza powinienem sam sobie wystawić fakturę na system...
Poza tym jako osoba prywatna nie muszę mieć dokumentów potwierdzających zakup. Nie jest wymagana ode mnie faktura ani paragon podczas określenia legalności i system mogę np. dostać w prezencie. W związku z tym pytanie jakim prawem domagają się ode mnie dowodu zakupu systemu z kuponem na Vistę...
|