Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.12.2006, 16:23   #46
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No proszę po tygodniu zresetowali mi COA. Udało mi się przeprowadzić rejestrację przez internet, zapłaciłem kartą, za chwilę wysyłam papiery tradycyjnym listem.

Pytanie czy osoby, które już wysłały papiery widzą w panelu datę wysyłki nośników?

Zastanawia mnie tylko pewne stwierdzenie widoczna na kuponie

"Wyślij pocztą w jednej kopercie ten wypełniony formularz uprawniający do uaktualnienia, zawierający w wyznaczonym miejscu numer potwierdzenia zamówienia w trybie online oraz kopię rachunku wystawionego przez autoryzowanego producenta systemu."

Ja na przykład kupiłem sam system i kilka części. W myśl nowej licencji OEM mam prawo zakupić sam system operacyjny w wersji OEM i w takim wypadku sam jestem "budowniczym systemu". Podchodząc dosłownie do cytatu z formularza powinienem sam sobie wystawić fakturę na system...

Poza tym jako osoba prywatna nie muszę mieć dokumentów potwierdzających zakup. Nie jest wymagana ode mnie faktura ani paragon podczas określenia legalności i system mogę np. dostać w prezencie. W związku z tym pytanie jakim prawem domagają się ode mnie dowodu zakupu systemu z kuponem na Vistę...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online