Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.12.2006, 23:41   #5
tymek
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2006
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki nie zrobiłem jeszce całych napisow.. ale tylko pierwsze 3 minuty zeby sprawdzic czy beda działąc i działają! dzięki!
Zrobiłęm tak- przekonwertowałem film z dvd do avi Xvid i synchronizowałem na Subtitle Workshop zapisałem w srt i połaczyłem wszystko w ConvertXToDVD.
Ps w tym programie mozna dodawac napisy bez rozdzielania voba tylko na samym vobie

Ehh ale zeby zastąpić napisy, nie dodac koleje trzeba jednak rozdzielić vob,
zastanawia mnie tylko jedna rzecz: jak to jest mozliwe ze gdy wgrywam ten lik avi do subedita i napisy daje to sa dobrze dopasowane (a jak je dodaje do dvd to zle), orzy czym jak synchronizuje w SW to tez sa zle zsynchronizowane i dopiero po synchronizacji sa dobre i na dvd tez dobrze działaja (ten sam plik avi i te same napisy). I jak zrobić czas w napisach jak film jest w dwoch cześciach- VTS_02_1 i VTS_02_2. chodzi mi dokładnie o tę drugą cześćfilmu.. bo osobno musze wgrać napisy do 1 i do 2 to czy w dwa ma być czas od 0 czy mam ma byc czas od momentu gdy sie pierwsza czesc skończyła?
PS.
Jakie napisy najlepiej zrobić? chodzi o strone wizualna, zeby nie były zaduze ani zamałe, jaką czcionka najlepiej (kolor to najlepiej chyba byały z czarna obwodka nie ?) co proponujecie ?

qrde nie moge juz edytoować postu;/
mam taki problem jak chce dac napisy *.son do DVDMaestro (zrobione w SW) to wyskakuje mi taki błąd:

////edit

hmm zrobiłem napisy slt i weszły do DVDM ale po skompilowaniu mam taki problem... otwieram obraz dvd w Media player Classic za pomocą "Open DVD"
i wszystko gra... ale kiedy chce przewinąć (przesuwam suwak na inne miejsce) obraz staje w miejscu i program sie zawiesza dlaczego ?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 09.12.2006 o godz. 00:08
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post