Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2006, 22:44   #1858
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,809
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez FatAlbert Podgląd Wiadomości
no jak nie jak tak

ja zupełnie poważnie

jutro robie białą kiełbase z piwem
ok, Zonie tez smakowalo

12 platow makaronu lasania gotuje 10 minut na duzej patelni
w tym czasie kroje pol kilo piczarek, 3 cebule dymki i szczypior z nich
makaron hartuje a patelnie spowrtem na ogien - i wrzucam cwierc kostki masla/margaryny
jak sie rozpusci to wrzucam pol kilo mielonego miesa i szybko siekam caly czas (teflonowymi narzedziami - zeby patelki nie zniszczyc) az sie upiecze (jakies 6minut)
zdejmuje mieso na talez a patelnia zostaje na ogniu - wrzucam kolejna cwiartke masla
na patelnie trafiaja pieczarki i dymki ze szczypiorem
skrapiam to wszystko sosem sojowym (jako ze jak moge to nie uzywam soli) i posypuje ostra papryka
jak pieczarki juz zaczna brazowiec lekko to zalewam to wszystko dwoma koncetratami pomidorowymi (jesli sa kwaskowate to trzeba poslodzic)

w miedzyczasie smaruje forme do lasanii i nagrzewam piekarnik na 200 stopni
zdejmuje sos z ognie i ukladanie - lyzka miesa, lyska sosu rozporowadzam i na to 3 platy makaronu (zeby szczelnie przykryly to co pod nimi)
na to znowu mieso i sos i makaron i tak do gory
na sam wierzch znowu sos i mieso i na to wszystko 300g sera zoltego startego bardzo tlustego
30 minut do piekarnika i gotowe

na okolo 6 osob
podawac z duza iloscia czerwonego wina

oczywiscie to tylko przyklad z dnia dzisiejszego - za kazdym razem lekko modyfikuje przepis
fajne efekty daje dodanie bazylii i sera mascarpone do sosu
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post