Cytat:
Napisany przez FatAlbert
tego nie rozumiem
siekam i gdzie wrzucam na patelnie
to jakaś forma jest do tego
Wybacz moje nie zrozumienie ale mam 16 lat i jako młody adept sztuki gotowania nie wszystko pojmuje i rozumie 
|
dymka - rodzaj cebuli, miekka w dotyku, bialy kolor, mala, zwykle sprzedawna razem ze szczypiorem w peczkach (moze byc dowlna - zwykle po prostu dymke mam w lodowce, wiec sila zeczy czesto jej uzywam

)
hartowanie makaronu - przemywanie zimna woda zaraz po ugotowaniu
ja siekam mieso na patelni - wrzucam mielone mieso cala kupa (zwykle mam prostokatne blok - tak kupuje mieso w hurtowni) i juz na patelni siekam szybko w czasie kiedy sie juz smazy - dzieki temu otrzymuje male, sypkie grudki
siekam przy pomocy teflonowej "packi" - takiego czegos jak do przekaladania kotletow np.
mam tez drewniany noz do tego specjalnie - generalnie nie mozna uzywac metalowych narzedzi na teflonie
forma to po prostu prostokatne naczynie zaroodporne, jak juz napisano