Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.12.2006, 21:35   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez arnakus Podgląd Wiadomości
Coś mi się wydaje, że się nie rozumiemy
Dla mnie problem jest w zasadzie tylko prawny (a nie techniczny) - system MUSI być legalny.
1.System z dysku zewnętrznego na pewno wystartuje bez względu na chipset płyty głównej jeśli sama płyta to umożliwia. Przecież sterowniki do płyty głównej (Intel INF, VIA Hyperion, NVidia Forceware itp.) wgrywa się PO instalacji systemu (PO całkowitym uruchomieniu systemu).
2.Sterowniki do chipsetów można również zintergrować z płytą instalacyjną do Windowsa np. za pomocą nLite.
Zgadza sie, ale nigdzie nie jest powiedziane, ze mozna wgrac sterowniki do roznych plyt glownych i one zadzialaja.
Cytat:
3.Wersja Box (i chyba Open) nie jest przywiązana do płyty głównej i można dowolnie przenosić. W danej chwili uruchomiony będzie tylko jeden system.
Mylisz sie! Kazdy system jest przywiazany do MoBo i aktywowany na tej konkretnej plycie. Wyjatkiem w XP sa systemy korporacyjne nie wymagajace aktywacji
Cytat:
4.W domowym komputerze mam OEM-ma od trzech lat i praktycznie wymieniłem wszystkie bebechy oprócz płyty głównej i nie miałem problemów z aktywacją (czterokrotnie).
J.W system akceptuje plyte, nie komponenty. Te mozesz wymieniac, po wymianie MoBo musisz aktywowac system.
[b]Zadna wersja windowsa nie pozwala na uruchamianie zamiennie na roznych komputerach
System legalny oznacza naklejke na obudowie komputera
Zgodnosc numeru z licencja (kombinacja numeru plyty+numer windowsa)
Plyta instalacyjna.
Rachunek za system.
Zadna firma kontrolujaca nie zaakceptuje takiego zachowania
Wylacznie licencja korporacyjna wielostanowiskowa!!!!!!
I takie jest moje zdanie i calkowicie je popieram.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post