Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.12.2006, 06:31   #1205
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
zarty sobie robisz? na glowe upadles? nacpales sie? nie wytrzezwiales po piatku?
czy jestes juz tak zaslepiony jedynym slusznym, najlepszym w historii rzadem i prezydentem?

....
....

jesli to byl zart to faktycznie cos pokazuje, w zasadzie udowadnia, ze nasz prezydent faktycznie jest prostakiem
Sądząc po formie Twojej wypowiedzi, jesteś ostatnią osobą, która ma prawo nazywać kogokolwiek prostakiem.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Obawiam się jednak, że opinia o Polsce i Polakach jest zła.. Owszem, szanują niektóre nasze cechy - wiedzą, że pracownicy (w większości) są pracowici, ale.. jednocześnie nierzadkie są opinie, że Polska to kraj złodziei, pijaków i ludzi mało inteligentnych. A według mnie to prezydent właśnie jako przedstawiciel narodu, swoim zachowaniem powinien powoli taką opinię zmieniać.
Nie przesadzałbym. Oczywiście nie jesteśmy najpopularniejszym narodem na świecie i pewno nigdy nie będziemy. To przecież nie katastrofa.
Z drugiej strony wizerunek Polski i Polaków zmienia się w ostatnich latach na nieco lepszy.
Wystarczy wspomnieć sąsiadów - Niemcy, Litwa, Ukraina - tutaj zyskujemy
Czechy, Słowacja, Estonia - bez większych zmian
Rosja - no cóż nie jest ciekawie, lecz tutaj zagadnienie jest złożone.

Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
Ja nie zarzucam Kaczyńskiemu, że oskarżał o podsłuch media. Dla mnie w ogóle absurdalne jest mówienie o podsłuchu na konferencji prasowej. Na litość - jak można myśleć o prywatności w takim miejscu?
Mnie raczej nie chodziło o to, że Ty zarzucasz, tylko o pracę mediów.
Mogę zrozumieć zachowanie TVN, lojalność względem redakcyjnej koleżanki, to nakazuje. Z drugiej strony, jako telewidz, muszę brać poprawkę na to, że sedzia we własnej sprawie nigdy nie będzie obiektywny.

Pozdrawiam
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post