Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.12.2006, 08:55   #8
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez arnakus Podgląd Wiadomości
1.System z dysku zewnętrznego na pewno wystartuje
Tydzień się męczyłem, znalazłem tutoriale do przerabiania instalki żeby XP poszedł z dysku USB. Instalowałem na dysk włożony do kompa a potem przepinałem na USB.
Nie udało mi się. To jest problem techniczny - z dysku na USB bardzo ciężko wystartować windowsa i nielicznym płytom głównym to się udaje (a i to po ciężkich walkach).

Do tego windows przy każdym podłączeniu urządzenia USB restartuje całą magistralę - więc w momencie podpięcia np. pendrive'a masz BSOD (sprawdź dla przykładu co się stanie, jak w trakcie nagrywania płytki w nagrywarce na USB podepniesz pena).

Upewnij się najpierw, że uda Ci się odpalić system z USB (a jak Ci się uda to plizzz napisz jak - naprawdę taka wiedza bardzo by mi się przydała) i dopiero martw się o aspekty prawne.