Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.12.2006, 10:26   #12
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
To czym się różni BOX od OEM? Ile tam jest naklejek?
Mogę Boxa zainstalować na nowym kompie po wykasowaniu na starym? Co wtedy z naklejką? A mogę sobie co tydzień kupować nowego kompa? A co godzinę?

Coś mi się wydaje, że piszesz o licencji OEM a nie BOX.
Licencja OEM pozwala na postawienie systemu na jednym kompie i jest zwiazana integralnie z MoBo tego komputera.
Licencja BOX pozwala na postawienie systemu na innym kompie, po skasowaniu z poprzedniego.
( w zasadzie zywot licencji OEM jest limitowany istnieniem MoBo na ktorym zostal system postawiony. Licencja BOX jest dozywotnia. W uznanych przez MS przypadkach, mozna system stwiac na roznych kompach - pojedynczo)

Cytat:
Napisany przez REj
Mam cw z systemow operacyjnych z szefem zabezpieczen banku slaskiego - i on ma taki dysk i jak mowi kluczem do sukcesu sa profile sprzetowe ale jak rozwiazal problem aktywacji nie zapytalem bo mi to nie przyszlo do glowy
Z cala penoscia jest to system modyfikowany!
Pod konkretne kompy, ze znanymi ustawieniami - to raz.
Dwa - Z cala pewnoscia po ilus tam uruchomieniach ulega uszkodzeniu, niezaleznie od profili. Lub co bardziej prawdopodobne jest to system virtualny, jak np. nieistalacyjny Knopix! Bo sa takie windowsy.
Trzy - jak by na to nie patrzec, jestem w 75% przekonany, ze lamie zasady licencji (lub ma licencje dev lub corp - a to zupelnie inna bajka).
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post