Cytat:
Napisany przez Wawelski
To czym się różni BOX od OEM? Ile tam jest naklejek?
Mogę Boxa zainstalować na nowym kompie po wykasowaniu na starym? Co wtedy z naklejką? A mogę sobie co tydzień kupować nowego kompa? A co godzinę?
Coś mi się wydaje, że piszesz o licencji OEM a nie BOX.
|
Licencja OEM pozwala na postawienie systemu na jednym kompie i jest zwiazana integralnie z MoBo tego komputera.
Licencja BOX pozwala na postawienie systemu na innym kompie, po skasowaniu z poprzedniego.
( w zasadzie zywot licencji OEM jest limitowany istnieniem MoBo na ktorym zostal system postawiony. Licencja BOX jest dozywotnia. W uznanych przez MS przypadkach, mozna system stwiac na roznych kompach - pojedynczo)
Cytat:
|
Napisany przez REj
Mam cw z systemow operacyjnych z szefem zabezpieczen banku slaskiego - i on ma taki dysk i jak mowi kluczem do sukcesu sa profile sprzetowe ale jak rozwiazal problem aktywacji nie zapytalem bo mi to nie przyszlo do glowy
|
Z cala penoscia jest to system
modyfikowany!
Pod konkretne kompy, ze znanymi ustawieniami - to raz.
Dwa - Z cala pewnoscia po ilus tam uruchomieniach ulega uszkodzeniu, niezaleznie od profili. Lub co bardziej prawdopodobne jest to system virtualny, jak np. nieistalacyjny Knopix! Bo sa takie windowsy.
Trzy - jak by na to nie patrzec, jestem w 75% przekonany, ze lamie zasady licencji

(lub ma licencje dev lub corp - a to zupelnie inna bajka).